ART FOR UKRAINE - KONST FÖR UKRAINA

25 november 2022
17:00 - 22:00
ORDFRONT

Ett land under attack betyder inte bara förlorade landområden men också människor på flykt. Vi vill hjälpa de som har blivit av med sitt hem.

För att stödja de utsatta, skänker vi, mångnationella konstnärer i Sverige egna verk som ska auktioneras ut till stöd för Ukrainas befolkning som är drabbade av kriget.

Alla insamlade medel kommer att gå till de lokala organisationer i Ukraina som hjälper människor på plats.

Ingen provision till de deltagande ska utgå.

Fredagen den 28 oktober anordnar vi med stöd och hjälp av ORDFRONT  försäljning av konst i ORDFRONTs lokaler på Karlbergsvägen 66, 113 35 Stockholm. 

Det anordnas i samarbete med de ideella konstnärsdrivna initiativen DUO Contradiction och Studio44 samt föreningen ORDFRONT , liberal biståndstiftelse Silc, Slipvillan – kulturhuset på Långholmen, Östgruppen för Demokrati och Mänskliga Rättigheter och i nära samarbete med utställningsrummet Candyland för att hjälpa de drabbade av kriget i Ukraina.

Projektet sker på initiativ av Ekaterina Sisfontes (ekaterina.sis@gmail.com; +46 736 576036) från DUO Contradiction. Producerad av Alina Abdullayeva (Motorproduction@gmail.com; +46 729 282 937).

Mottagande organisationer i Ukraina:

Humanitarian program for needs of Ukraine
 
 

Till medverkande konstnärer:

All information ska skickas per email till artist@duocontradiction.com : konstnärens namn, teknik, storlek och tillverkningsår samt minst en bild på konstverket och några rader om det så att auktionsförrättaren kan presentera det bra, samt ett medgivande om att verket skänks till förmån av insamlingen och ingen annan ersättning utgår. Om man vill ställa ut objekt ber vi er att begränsa vikten med 5 kilo.

Genom att anmäla sitt intresse går alla konstnärer även med på att bilder på deras verk kan komma att användas i reklamsyfte för auktionen samt att bilder på verken med tillhörande information kommer att finnas med i en katalog avsedd för eventet.

Sista anmälningsdag: – måndagen den 1 juni kl 24:00. Svaret om verken blivit intagna kommer senast den 2 juni 2022.
Vi kommer att sätta ett startpris vid utropet.

När du skickar din bild medger du att den säljs till förmån för Ukrainas folk och att den används för att marknadsföra auktionen. En kontrakt mellan konstnären och DUO Contradiction måste antigen underskrivas för hand eller på plats vid inlämning.

Alla verk måste levereras till ORDRONT (Karlbergsvägen 66, 113 35 Stockholm) senast den 1 juni kl. 19.00 av konstnären själv. Alla verk ska vara klara för upphängning och klart markerade på baksidan med konstnärens namn, teknik, storlek och tillverkningsår.