PRESS about DUO

Över hundra konstnärer har donerat verk till en auktion där pengarna går till människor som flyr från kriget i Ukraina.

 

– Allt vi konstnärer har är vår konst, och då fick jag en idé att genomföra en auktion, säger Ekaterina Sisfontes i ett pressmeddelande.

Intäkterna från auktionen går oavkortat till organisationer som arbetar med flyktingar i både Sverige och Ukraina.

– Jag har lämnat in ett verk för att det ska resultera i reda pengar, som är det mest effektiva stödet till de drabbade. Samtidigt kanske det stimulerar någon att öppna plånboken lite extra, säger konstnären Andreas Ribbung i pressmeddelandet.

Agnes Laurell

DN 22.03.21

Det är i hörnet Drottningholmsvägen/Fridhemsgatan som Konstföreningen DUO Contradiction har fått ta över ett av Stadsbudskontorets skyltfönster. Så istället för reklam är det sedan en tid tillbaka plats för konst. Åtta utställningar har redan avverkats, där varje utställning pågår i cirka två veckor för att ge så många konstnärer som möjligt chansen att synas.

Responsen har varit bra, enligt konstnären Ekaterina Sisfontes, som var en av grundarna till föreningen.

– Det är många som bor i huset som dykt ner och sagt att det är coolt, och att det inte bara är en ”pisshörna” längre. Vi har tagit hand om platsen, och speciellt i coronatider vill vi att det ska finnas konst på stan, säger Ekaterina.
De har inbokade konstnärer för hela året ut – men förhoppningen är att galleriet inte ska bli något tillfälligt utan permanent. Och att det kan växa.

– Vi har redan pratat om att ta över det andra fönstret och vi hoppas komma med i Kulturnatten den 24 april då vi planerar för en performance. Sedan skulle vi gärna ha internationella konstnärer som ställer ut här. Vi tycker det är kul om vi kan smycka ut den här Fridhemsplanshörnan och göra den till ett kulturobjekt, säger Ekaterina.

Per Brandt, Mitt i Kungsholmen, 22 feb 2021

Independent Art Fair SUPERMARKET  21, October 2021, Stockholm