Antonio Fryk

No one to call

kurerad av Mikael Goralski

19 March – 18 April 2022

Antonio Fryk

Antonio Fryk startade punkrockbandet The Scrags i sin hemstad Gävle år 2003 och ägnade sig i huvudsak åt turnerande, låtskrivande och sceniskt karaktärsarbete fram tills 2007 då han flyttade till Stockholm och fick jobb på ett sorteringslager för begagnade kläder och prylar i Västberga industriområde. Där började Antonio samla på sig enkel och billig musikutrustning som keyboards, stränginstrument och äldre diktafoner. Med sådan utrustning ägnade han sin fritid åt att experimentera med ljud.

2012 började Antonio studera skulptur på konstskolan Idun Lovén. Där utvecklade han sitt konstnärliga uttryck och använde sig bland annat av tidiga influenser från amerikansk protopunk för att göra stark suggestiv musik, installationer, videos och performanceframträdanden. Efter avslutade studier på Idun Lovén flyttade han till Göteborg för att påbörja kandidatprogrammet i fri konst på Valand.

“Min konstnärliga arbetsprocess har ofta bestått av intuitivt tecknande eller dokumenterande med enkel mobilkamera och ljudupptagning. Skapandet sker ofta i stunden, i det plötsliga undersökandet och i dokumentationen av detta. Infall och stunder av “icke tänkande” har jag lärt mig att ta till vara på och i efterhand vidareutveckla till färdiga konstverk i vilka jag försöker bevara den ursprungliga vitaliteten”

NO ONE TO CALL är måleri med svart tryckfärg och kollage på och av sidor ur telefonkatalogen.
Varje verk har ett namn, t. ex “Susanne Nr 48 av 412” , “Kim Nr 160 av 412” eller “Charlotta Nr 209 av 412”.

Under namnet LOMMEN spelar och släpper Antonio experimentell musik i samarbete med andra musiker och konstnärer från vitt skilda fält:

“Split of the chest” – live Salsta Slott
https://youtu.be/L22z9u2U6j8